Vinbär

Hej! 

Gårdagen bjöd på förädling av bär i olika former.. 

Av vinbär blev det både vinbärsgelé och ett försök till vinbärscider. Ska bli spännande att se resultatet senare! 
Vi har inte försökt oss på att göra muster, vin eller cider tidigare så det är ett nytt litet projekt för oss. 
Vi har inte tillsatt någon jäst utan hoppas att det finns tillräckligt med spontanjäst för att det ska kunna starta en jäsning. 
Jag tänker att det värsta som kan hända är att det blir vinäger av allt, och det använder vi ju på våran sallad varje dag så det skulle inte göra så mycket.. ☺️ 
 


Får hoppas att det blir något drickbart i flaskan. 


Av blåbären blev det sylt som jag hoppas att jag ska kunna njuta av i vinter till nygräddade våfflor och grädde 😊 nu behöver jag bara plocka några liter till så att jag kan göra blåbärssaft och fylla frysen med massa bär som man kan ta fram i vinter. 😊


Blev även en liten skogstur på kvällen i nya skogar för att leta efter lite nya svampställen. 
Hittade väldigt bra skogar och mängder med små kantareller.. Inte så stora och fina som man vill ha de riktigt ännu så jag får åka tillbaka dit om en vecka och kika igen. 


Vi hade bjudit in till middag igår.. Blev godaste middagen på länge! 
Är så himla lyckligt lottad som har Mathias som är så duktig på att laga mat! 
Han hade tillagat ryggfilen utav lammet vi slaktade i förra veckan, tillsammans med en kantarellstuvning och en fräsch cruditesallad! 
Så himla gott! Är nästan så man längtar tills man får slakta de sista lammen som går i hagen nu ☺️ 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Våran Gård

Välkomna till våran blogg! Här kan ni följa Mathias och Ester i vardagen mot drömmen om självhushållning.

RSS 2.0