Fläderbubbel.

Idag tänkte jag försöka mig på att göra eget fläderbubbel. 

Har hittat ett recept på internet som jag har bestämt mig för att använda som grundrecept.. Men tänker mig små ändringar så att man kan få upp alkoholhalten och behålla kolsyran. Men vi får se hur det går ☺️ 

Här följer grundreceptet som jag tänkte följa: 

Fläderbubbel
15 blomklasar
2,5 dl socker
1 msk vitvinsvinäger alt äppelcidervinäger
2,25 l vatten
1 citron ekologiska

Skölj inte blomklasarna, men plocka bort eventuella småkryp och liknande. Blanda vatten, socker och vinäger i en stor bunke eller kastrull. Skala citronen med en potatisskalare och tillsätt skalet, liksom saft från en halv citron. Rör om ordentligt och tillsätt därefter blomklasarna. Låt stå övertäckt (handduk el liknande) i sval rumstemperatur i ett dygn. Sila därefter genom en duk och häll upp i väl rengjorda flaskor med skruvkork. Fyll inte hela vägen upp. Låt stå i sval rumstemperatur några dagar och kontrollera därefter flaskorna för att se om det bubblar. När det bubblar ställs flaskorna in i kylen, annars får de stå framme ytterligare ett par dagar. Jag brukar förvara flaskorna med korken inte fullt åtskruvad, för att det inte ska bli övertryck och flaskor som smäller. Man kan också skruva av korken lite då och då, för att släppa ut kolsyra. Fläderbubblet serveras välkylt och håller upp till tre veckor.


Så nu är det bara att ge sig ut och plocka 😊 





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Våran Gård

Välkomna till våran blogg! Här kan ni följa Mathias och Ester i vardagen mot drömmen om självhushållning.

RSS 2.0